X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Experți: Refuzul lui Voronin de a denunța Acordul cu UE era previzibil

29 oct. 2014,, 17:00   Politică
5567 5
Foto: timpul.md
„Nu văd nimic ieșit din comun în refuzul lui Vladimir Voronin de a denunța Acordul de asociere cu UE. PCRM este un partid serios, chiar dacă se află în opoziție. Comuniștii înțeleg foarte bine importanța vectorului proeuropean de dezvoltare a țării noastre”, a declarat pentru NOI.md președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a anunțat astăzi, în cadrul unei emisiuni de la „Realitatea TV”, că după alegerile parlamentare partidul condus de el nu va denunța Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Totodată, politicianul a precizat că PCRM va insista asupra revizuirii unor prevederi ale acordului care contravin intereselor de stat ale Moldovei .

„Să ne dea Domnul sănătate, să ajungem și să ne convingem că Voronin se poate ține de cuvînt. Sper că după alegeri vom ajunge la un consens și vom găsi limbă comună în Parlament, chiar dacă PCRM din nou se va afla în opoziție. Este normal cînd puterea și opoziția se critică reciproc, dar mai important este să se mențină același vector de dezvoltare a țării. La urma urmei, în anul 2005, fiind în opoziție, noi l-am susținut și am votat împreună cu comuniștii vectorul european propus de ei”, a amintit Diacov.

Totodată, analistul politic Vitalie Andrievschi consideră că declarația lui Voronin este alogică.

„Am privit această emisiune și m-am convins din nou cît de scurtă este memoria domnului Voronin. El a susținut politica dură de sancțiuni a lui Vladimir Putin în privința Moldovei, uitînd că încă nu demult se afla în aceeași situația în care se află actuala putere. După primul embargou la vinurile moldovenești, Voronin a declarat că mai degrabă va vărsa tot vinul în Nistru, decît va îngenunchia în fața Rusiei. Acum el atenționează coaliția de la guvernare să nu irite Rusia și concomitent declară că PCRM nu va denunța Acordul cu UE. Prin aceasta Voronin, de fapt, taie calea Moldovei spre Uniunea Vamală, or, însuși Putin a avertizat despre imposibilitatea ca Moldova să se afle concomitent în doua structuri de acest fel”, a precizat politologul.

„De fapt, Voronin a recunoscut: v-am mințit, nu aveam de gînd să ader la niciun fel de Uniune Vamală”, a conchis Vitalie Andrievschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?