X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Nagacevschi, deranjat de camere

28 oct. 2014,, 10:45   Societate
6185 5
Foto: mail.ru
Vrea interzicerea camerelor de supraveghere auto. Avocatul Vitalie Nagacevschi, cunoscut drept apărător al oligarhului Vladimir Plahotniuc, îi solicită ministrului de Interne să renunţe la monitorizarea video a circulaţiei rutiere, care, potrivit lui, ar reprezenta o imixtiune în viaţa privată a cetăţenilor. În replică, şeful de la Interne Dorin Recean îi recomandă lui Nagacevschi să-şi plătească amenzile şi să nu depună asemenea sesizări. Mai mult, Recean spune că nu va renunţa la monitorizarea video, iar numărul camerelor de supraveghere va fi suplimentat.

În replică, ministrul de Interne Dorin Recean îi recomandă avocatului să-şi plătească amenzile.

Mai mult, Recean susţine că nu va renunţa sub nicio formă la camerele de supraveghere.

Indiferent dacă au fost sau nu amendaţi, conducătorii auto spun că monitorizarea video a circulaţiei rutiere este necesară, deoarece îi determină pe şoferi să fie mai atenţi la drum.

Vitalie Nagacevschi nu este singurul contestatar al camerelor de supraveghere rutieră. Ideile acestuia sînt promovate şi de parlamentarul Simion Furdui, despre care presa a scris că ar fi unul din partenerii de afaceri ai oligarhului Plahotniuc şi care a fost exclus de pe listele electorale ale Partidului Liberal Democrat. Deşi spune că monitorizarea video este o modalitate de filare a unor persoane incomode, Furdui a refuzat să discute la acest subiect în faţa camerei de luat vederi.

Precizăm că pînă în prezent, camere de supraveghere au fost instalate în 41 de intersecţii din capitală şi pe mai multe trasee naţionale. În acest scop au fost cheltuiţi 5 milioane de dolari, bani care provin dintr-o donaţie oferită de Guvernul chinez. Datorită sistemelor de monitorizare video, numărul accidentelor rutiere s-a diminuat cu 40 la sută, iar numărul persoanelor decedate şi traumatizate a scăzut de două ori faţă de anul trecut. Mai mult, de pe urma încălcărilor comise de şoferi numărul amenzilor a crescut şi a suplinit bugetul de stat cu peste 20 de milioane de lei. Autorităţile promit că sisteme de monitorizare similare vor apărea în perioada următoare şi în localităţile Bozieni, raionul Hînceşti, Peresecina, Orhei şi Ratuş, Criuleni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?