X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

„Rosselihoznadzor” a explicat cauzele interdicţiilor asupra livrărilor de carne din Moldova

28 oct. 2014,, 10:15   Economie
3288 1
Foto: abcnews.md
Şeful Serviciului Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse „Rosselihoznadzor” a explicat motivul introducerii interdicţiilor asupra livrărilor de carne din Moldova în Rusia, relatează NOI.md.

El a declarat, în special, în cadrul unui interviu acordat radioului „Коммерсантъ FM” că Moldova nu este cel mai mare furnizor de carne şi măsurile întreprinse de „Rosselihoznadzor” sînt orientate în mare măsură împotriva livrărilor ilegale de produse pe teritoriul Uniunii Vamale, deoarece producătorii moldoveni de carne au exportat produsele preponderent în Belarus.

„Toţi am înţeles acest lucru cînd am văzut cifrele, noi ţinem evidenţa din anul 2000 şi în această statistică Belarus niciodată nu a figurat drept furnizor de carne de porc sau de vită în volume impunătoare. Analizînd aceste date am ajuns la concluzia că este vorba fie despre reexportul produselor din alte ţări, fie despre livrările care nu pot fi controlate. După cum a arătat practica, în cazul Moldovei este vorba despre aprovizionarea cu carne, inclusiv de pe piaţă, în vederea livrării ei ulterioare în Belarus, iar din Belarus produsele prelucrate erau exportate în Rusia”, a specificat Serghei Dankvert.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?