X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Germania: 44 de polițiști au fost răniți la Koln în confruntările cu huliganii

27 oct. 2014,, 15:45   Externe
3125 0
Foto: agerpres.ro
Confruntările dintre poliție și huliganii care au participat duminică în orașul Koln la o manifestație a extremei drepte s-au soldat cu 44 de răniți în rîndul forțelor de ordine, transmite luni AFP.

De asemenea, circa 20 de manifestanți violenți au fost reținuți, iar unii huligani au continuat să tulbure liniștea publică și la cîteva ore după terminarea manifestației ce a fost organizată de o grupare de extremă dreapta intitulată 'huligani contra salafiști'.

Cel puțin 4.000 de huligani și militanți ai extremei drepte au răspuns apelului și au defilat în centrul orașului Koln, scandînd lozinci precum 'afară cu străinii'.

Poliția a încercat să-i țină la distanță de cei 500 de participanți la o contramanifestație organizată de grupări de stînga, însă a scăpat situația de sub control și forțele de ordine au fost atacate cu pietre, petarde și sticle, fiind nevoite să răspundă cu bastoane de cauciuc, gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Un responsabil regional din sindicatul poliției a declarat că se 'observă o anumită radicalizare a huliganilor, mai ales în zona dreptei', și aceștia încearcă să se folosească de contextul internațional pentru a da impresia că ei sînt 'cei buni' care luptă împotriva islamiștilor, pentru a mobiliza în acest fel un număr cît mai mare de partizani.

La începutul lunii, ciocniri violente între kurzi și militanții islamiști au avut loc în partea de nord a Germaniei, soldate cu mai mulți răniți, în special în orașul Hamburg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?