X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ce îi preocupă cel mai mult pe cetățeni – sondaj

27 oct. 2014,, 12:35   Societate
3941 0
Foto: noi.md
54 la sută din cetățeni moldoveni consideră că în Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție greșită. Concluzia se arată într-un sondaj de opinie realizat în luna octombrie de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, informează NOI.md.

Potrivit autorilor studiului, percepția cetățenilor vizavi de situația internă rămîne a fi negativă, deși numărul nemulțumiților a scăzut, față de sondajul precedent cînd s-a atestat un indicator de 60 la sută. Alte 32 la sută din respondenți opinează că lucrurile merg într-o direcție bună, în timp ce 14 la sută nu au putut să se pronunțe în această privință.

Rezultatele sondajului mai arată că cetățeni moldoveni sînt preocupați cel mai mult de majorarea prețurilor la produsele alimentare și serviciile comunale – 60%, de corupție - 48%, salariile mici – 32% și șomaj - 28%. Totodată, 21 la sută din intervievați au declarat că sînt preocupați de blocarea exporturilor moldovenești pe piața Federației Ruse. Posibilitatea pierderii regiunii transnistrene s-a situat pe ultimul loc în topul problemelor care îi îngrijorează cel mai mult pe cetățeni. Doar 1,9 la sută s-au arătat preocupați de un eventual scenariu de acest gen.

La capitolul încrederii în instituțiile statului, majoritatea respondenților au optat pentru Biserică – 64 la sută. Pe locul doi s-a situat mass-media – cu 50 la sută, iar pe trei Primăria – cu 40 la sută. Printre instituțiile care se bucură de cea mai mică încredere din partea populației se numără cele din domeniul justiției, partidele politice, Președinția, Parlamentul și poliția.

Sondajul de opinie a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 11-20 octombrie curent, pe un eșantion de 1063 de persoane, în 71 de localități ale republicii. Marja de eroare a sondajului este de ± 3 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?