X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ploile de toamnă şi îngheţurile nu vor afecta fructele şi legumele care încă nu au fost recoltate

27 oct. 2014,, 10:45   Economie
4918 1
Foto: monteonline.me
Vremea ploioasă, care s-a stabilit în Republica Moldova, nu va afecta fructele si legumele, care sunt încă în livezi şi câmpuri, consideră şeful Direcţiei politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Mihai Suvac.

Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag", el a spus că "ploile sunt frecvente în această perioadă a anului, produsele agricole nu vor fi afectate de acestea".

"Cu recolta, care încă nu a fost strânsă, nu se va întâmpla nimic. Doar se va reduce termenul de valabilitate a acesteia, dacă va mai sta câteva zile în ploaie, deoarece legumele se vor umple cu apă. Totuşi, acest lucru nu este o problemă dacă recolta va fi trimisă pentru prelucrare sau va fi consumată în stare proaspătă", a spus Suvac.

Potrivit spuselor sale, "unele culturi doar vor avea de câştigat datorită ploilor abundente".

"În cazul culturilor de iarnă, ploaia este benefică. În cazul merelor nu ar trebui să vă faceţi griji, deoarece vor fi culese în viitorul apropiat. Fermierii noştri sunt responsabili, şi nu cred că recolta va putrezi pe câmpuri", a concluzionat Suvac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?