Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Iurie Leancă: Viitorul Guvern va fi unul de coaliţie

26 oct. 2014,, 09:15   Politică
3300 2
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă susţine că există toate şansele ca după alegeri să fie păstrată actuala coaliţie de guvernare şi îşi doreşte ca să fie păstrată componenţa actualului Cabinet de miniştri. Declaraţii în acest sens Iurie Leancă le-a lansat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

Iurie Leancă a precizat că este mulţumit de activitatea Cabinetului de miniştri, format din coaliţie, existînd un echilibru în luarea deciziilor. Totodată, premierul susţine că subalternii săi sînt profesionişti. Pe de altă parte, Leancă a spus că le-a cerut miniştrilor să lase ambiţiile politice în campania electorală şi să se concentreze asupra lucrului în echipă „pentru binele ţării”.

Premierul afirmă că partidul care îl reprezintă, după scrutinul parlamentar va face coaliţie cu partidele de dreapta, însă este exclusă coaliţia cu partidele de stînga.

„Este greu să-i înţelegi pe dînşii. Comuniştii nu o singură dată şi-au schimbat vectorul extern. La fel şi Igor Dodon, care nu cu mult timp în urmă milita activ pentru acordul de asociere şi integrarea europeană”, a afirmat Iurie Leancă.

Referindu-se la relaţiile cu Federaţia Rusă, premierul moldovean a declarat că nu este deloc mulţumit. „Lipseşte comunicarea şi dialogul cu Rusia. Şi nu este vina noastră. Încă în 2009, cînd actuala coaliţie de guvernare a preluat puterea, noi am declarat că scopul nostru este integrarea europeană. De la început exista un dialog constructiv cu partea rusă. Din păcate, ne-am pomenit într-un joc geopolitic, iar noi sîntem o piesă mică în mecanismul acestui joc”, a conchis Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?