X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Afiş pentru 26 octombrie

26 oct. 2014,, 10:15   Societate
3386 0
Фото: decorative.ro
Filme

În perioada 24-29 octombrie, la Chişinău se desfăşoară Zilele Filmului Rus. La 26 octombrie în reţeaua de cinematografe „Patria” Festivalul va demara cu filmul animat “Belka şi Strelka: Aventurile pe Lună”, cu începere de la ora 10:30. Mai tîrziu, la ora 16:00, va fi proiectată pelicula „Rudolf Nuriev. Demon rebel”, care va povesti despre marele dansator al secolului XX.

În afară de acesta, cinematograful „Patria” va continua difuzarea thrillerului fantastic „Rămași în urmă” („Left Behind”) cu Nicolas Cage în rolul principal, a dramei „Judecătorul” cu Robert Downey Jr., precum şi a comediei ruse „Amar.2”, cu Serghei Svetlakov.

În cadrul Festivalului Filmului Italian, la cinematograful „Gaudeamus” va fi proiectată prima peliculă „Se poate face!” („Si puo fare”). Intrarea este liberă.

Tîrguri

În Complexul Etno Cultural „Vatra” , cu începere de la ora 9:00, va avea loc sărbătoarea recoltei „Paradisul toamnei”. Manifestaţia are drept scop susţinerea producătorilor autohtoni de produse agricole. Programul cultural include concursuri, master class-uri pentru gurmanzi şi producători de vinuri, călătoria cu calul, prezentarea vestimentaţiei ţărăneşti tradiţionale etc.

În Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfînt”, la ora 11:00 îşi va deschide lucrările tîrgul de alimente sănătoase „BioFest”. În cadrul manifestaţiei vizitatorii vor avea ocazia să beneficieze de consultaţii medicale gratuite la corturi special amenajate, să cumpere produse ecologice, precum şi să participe la un program distractiv. Intrarea este liberă.

Pentru copii

Pe arena mică a circului din capitală vor evolua artiștii Circului de Stat din Chișinău cu noul program „Circul copilăriei mele”. Spectacolele vor avea loc în intervalele 12:00-14:00 și 16:00-18:00. Prețul biletelor variază între 180 și 250 de lei.
Pentru amatorii mici de spectacole Teatrul „A. P. Cehov” va prezenta povestea muzicală „Frăţiorul şi Karlsson”, în două acte.

Sportul

La 24-26 octombrie, în Complexul sportiv „Olimpia” se desfăşoară Campionatul Moldovei la badminton. Intrarea este liberă.

La ora 10:00, în apropierea satului Coloniţa, va avea loc Campionatul RM la autocros, etapa a V-a. Participanţii vor lupta pentru titlul celui mai bun în clasa sa.

În cadrul Zilei Sănătăţii, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt” va avea loc o cursă a cicliştilor profesionişti şi una a amatorilor. Traseele vor fi diferite, în dependenţă de nivelul de pregătire a participanţilor.

Alte acţiuni

În cafeneaua „CoffeeMolka” , cu începere de la ora 16:00, vor fi organizate „Lecturi chişinăuiene. Istoria unui local”, spicherul cărora va fi etnograful Vladimir Tarnachin.

La ora 17:00, în Parcul „Valea Morilor”, va avea loc un flash-mob de binefacere „Viaţa Alinei”, organizat în cinstea tinerei floriste. Participanţii la flash-mob vor pune pe apă nufere-lampioare. Acţiunea este organizată în vederea colectării mijloacelor necesare pentru tratamentul prietenei lor Alina, bolnavă de cancer. Preţul unui nufăr – 25 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?