Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Afacere condimentată în Capitală. Cum pot gospodinele să-şi păstreze prospețimea verii în bucate pe timp de iarnă

25 oct. 2014,, 09:30   Business
5601 0
Foto: financiarul.ro
Gospodintele din Moldova pot avea la bucătărie mirodenii proaspete şi pe timp de iarnă. Plante în ghivece sînt soluția pentru cei care vor să păstreze prospețimea verii în bucate. Un locuitor al Capitalei a inițiat o afacere condimentată, care promovează modul de viaţă sănătos.

Sergiu Ţurcan a început să cultive plante aromatice în ghivece acum doi ani. Investiția inițială a fost de 3 000 de euro.

Acum, el are 20 de specii de plante utilizate la gătit.

"Majoritatea plantelor sînt permanent în stoc, cu unele excepţii care sînt mai solicitate şi cresc mai greu, cum este rozmarinul. Folosim îngrăşăminte organice. Chiar cresc mult mai bine ca cele chimicale şi nu recomand nimănui să folosească chimicale", a spus Sergiu Ţurcanu.

Un ghiveci cu salvie, rozmarin, cimbrişor şi oregano costă în medie 33 de lei. Este vorba despre plante multianuale care furnizează frunze proaspete pe o perioadă de cel puţin 5 ani. Pe piaţă sînt şi pliculeţe cu mirodenii uscate. Acestea costă în medie cu 15 lei mai puţin.

Gospodinele recunosc faptul că, atunci cînd gătesc, preferă condimentele proaspete:

"Cele verzi îmi plac, le folosesc. Uscate nu prea le utilizez. Proaspete să fie numaidecît, cu mult mai bine decît acestea din pliculeţe".

"Nu se compară aroma condimentului proaspăt cu aroma condimentului din pliculeţ. Eu sigur că aş prefera condimentul proaspăt".

"Cel mai bine este cu verdeaţă proaspătă, pătrunjelul, mărarul, leuşteanul în cazul borşului de casă, însă pe timp de iarnă este binevenit orice".

Mirodeniile proaspete pot fi cumpărate în magazine, dar și online. Antreprenorul intenționează să aducă şi plante aromatice din India.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?