X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Bugetul Găgăuziei pe anul 2015 va fi majorat cu 20 la sută

24 oct. 2014,, 15:45   Economie
3040 0
Foto: gagauzia.md
În anul 2015 bugetul UTA Găgăuzia va constitui 484 milioane 742,9 mii de lei şi se va majora cu 20 la sută faţă de anul 2014, relatează NOI.md. Acest fapt l-a comunicat şeful Direcţiei Finanţe a Găgăuziei Igor Guseinov, comentînd proiectul Legii bugetului Găgăuziei pe anul 2015, aprobat de Comitetul Executiv al Găgăuziei.

Potrivit lui, specificul formării bugetului pe anul viitor a ţinut de modificările operate la capitolul tipurile şi ordinea de distribuire a transferurilor. Astfel, începînd cu anul viitor bugetul autonomiei va fi format din două tipuri de transferuri – cu destinaţie generală şi specială.

Prim-vicepreşedintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Valeri Ianioglo, a specificat că bugetul autonomiei este format în baza unor principii noi: „Cît de mult vom cîştiga, tot atît vom cheltui. Posibil, vor apărea perspective pentru majorarea investiţiilor capitale”, a spus el. Viceguvernatorul autonomiei a menţionat cîteva Direcţii, pentru care a fost schimbată metodologia de distribuire a mijloacelor, printre care Direcţia Tineret şi Sport. Pentru ea a fost prevăzut un fond de premiere a sportivilor excepţionali. În afară de aceasta, unor primari li s-a sugerat să extindă reţeaua de instituţii preşcolare, deoarece actualmente se înregistrează o lipsă a locurilor în grădiniţe.

Din numele membrilor Comitetului Executiv, Valeri Ianioglo a adus mulţumiri Direcţiei Finanţe pentru munca prestată, menţionînd că a fost efectuat un volum enorm de lucru. Şeful Direcţiei a susţinut întrevederi cu primari, le-a explicat care este formula nouă. „Da, sînt unele nuante, deoarece unele localităţi nu au fost suficient de independente, dar aceste probleme au rămas în urmă. Consider, că Direcţia Finanţe a muncit foarte eficient”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?