X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova marchează Ziua Automobilistului

24 oct. 2014,, 15:00   Societate
10996 0
Foto: ziarulnational.md
„Planurile ambițioase ale echipei noastre nu se limitează la ajustarea drumurilor noastre naționale și locale la standardele europene. Noi planificăm să construim drumuri moderne asfaltate în fiecare sat – spre școală, magazin, casa de cultură, cimitir. Dorim ca fiecare cetățean să simtă respect din partea statului, grijă față de demnitatea lui”, a subliniat în cuvîntul de salut ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, informează NOI.md.

Astăzi în Moldova este marcată Ziua Automobilistului. Cu această ocazie angajații ministerului de profil, membrii asociațiilor sindicaliste și persoanele din cadrul organizațiilor private din domeniu s-au întrunit la Palatul Feroviarilor.

În cuvîntul de felicitare premierul Iurie Leancă a remarcat realizările incontestabile ale automobiliștilor, subliniind că reconstrucția și reparația capitală a drumurilor din țară le va ajusta la standardele europene și aceasta este nu doar o prioritate a Guvernului, dar și a lui personală.

Șeful Executivului a amintit despre faptul că numai în acest an au fost reparate capital porțiunile de drum Sărăteni-Soroca, Comrat-Ciumai, Orhei-Rezeni, Căușeni-Ștefan Vodă și mai multe drumuri locale. În acest scop statul a cheltuit 1,364 miliarde de lei.

„Și acești bani nu au fost cheltuiți în zadar, or, drumurile calitative înseamnă nu doar prestigiul țării, dar și o economisire semnificativă pentru transportatori, securitatea participanților la traficul rutier și o bună dispoziție de la călătorie pentru toți cetățenii”, a precizat premierul.
Iurie Leancă a recunoscut că este foarte bucuros că două companii moldovenești au cîștigat tenderul pentru reparația drumurilor în anul viitor.

„Pentru noi este foarte important ca locurile de muncă create pentru reabilitarea și reparația drumurilor să fie ocupate de cetățenii Moldovei, pentru ca absolvenții colegiilor tehnice să nu plece peste hotare în căutarea unui loc de muncă bine plătit, ci să-și găsească un loc de muncă acasă, lîngă cei apropiați”, a menționat Leancă.
Premierul le-a înmînat mai multor angajați din domeniu diplome de stat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?