X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldindconbank aniversează 23 de ani de la reorganizarea în societate pe acţiuni (FOTO) ©

24 oct. 2014,, 13:55   Societate
3622 0
Foto: noi.md
La 25 octombrie 2014 BC Moldindconbank S.A. marchează 23 ani din data reorganizării Băncii în calitate de Societate pe Acţiuni. Cu acest prilej, Moldindconbank aduce sincere felicitări tuturor clienţilor, acţionarilor şi angajaţilor săi, mulţumindu-le pentru susţinerea şi încrederea de care au dat dovadă pe tot parcursul activităţii sale.

Ziua de 25 octombrie 1991 semnifică începutul unei etape definitorii în evoluţia de succes pe care Moldindconbank a demonstrat-o pe parcursul celor 55 ani de la fondare, însă saltul decisiv a fost realizat anume cu 23 de ani în urmă cînd Banca a efectuat o restructurare amplă a activităţii sale pentru a se alinia celor mai exigente standarde caracteristice unei instituţii financiare moderne.

Astăzi Moldindconbank este unul din liderii sistemului bancar din Republica Moldova şi printre cele mai mari 100 bănci din sud-estul Europei (locul 86), gestionînd al doilea ca mărime volum de active - 12,0 mlrd. lei (14,7% din cota de piaţă) şi al doilea ca mărime portofoliu de credite - 7,9 mlrd. lei (17,3% din cota de piaţă) printre băncile autohtone, generînd pentru primele 9 luni ale anului curent cel mai mare profit net de 287,5 mil. lei.

În acest răstimp Moldindconbank a reuşit să dezvolte unul din cele mai eficiente sisteme de management bancar, care pentru al doilea an consecutiv înregistrează indicatori record de performanţă financiară: ROE (rentabilitatea capitalului) – 25,9% şi ROA (rentabilitatea activelor) – 3,2%. Rezultatele Băncii sînt înalt apreciate şi confirmate atît de experţii locali (agenţia EVM consulting, revista „Bănci şi Profit”), cît şi internaţionali (revista americană Global Finance, agenţia financiară SeeNews Top100SEE etc.), în cadrul diverselor clasamente şi evaluări de specialitate.

Toate aceste succese se datorează în primul rînd încrederii celor peste 330.000 de clienţi deserviţi în prezent, susţinerii din partea a circa 900 acţionari şi devotamentului celor peste 1000 de angajaţi profesioniști, care împreună au reuşit să creeze o bancă performantă, eficientă şi cu adevărat modernă, capabilă să răspundă cu succes provocărilor şi oportunităţilor contemporane.

Moldindconbank realizează perfect responsabilitatea şi datoria de a continua strategia sa de dezvoltare, prin crearea relaţiilor viabile de parteneriat cu societatea şi clienţii săi, bazate pe servicii de calitate, corectitudine, transparenţă şi muncă asiduă pentru dezvoltarea economiei şi comunităţii în care trăim.

În prezent Moldindconbank este o instituţie financiară universală ce oferă o gamă amplă de produse şi servicii bancare tuturor categoriilor de clienţi, prin intermediul uneia din cele mai dezvoltate reţele bancare (122 subdiviziuni) amplasate pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Moldindconbank şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în calitate de filială a Stroibank din URSS, sarcinile de bază ale căreia erau finanţarea construcţiilor obiectelor industriale, întreprinderilor complexului energetic, magistralelor de transport. La 25 octombrie 1991 Banca a fost reorganizată în Societate pe Acţiuni.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?