X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu promite schimbări majore în sistemul educațional

24 oct. 2014,, 13:25   Societate
3194 2
Foto: alfanews.md
PLDM își propune să transforme din temelie sistemul educațional din Moldova, astfel încît pînă în anul 2020, să fie create condiții mai bune de studii în toate instituțiile de învățămînt. Despre acest angajament au vorbit astăzi ministrul degrevat din funcție Maia Sandu și președintele PLDM, Vlad Filat, informează NOI.md.

Potrivit Maiei Sandu, primii pași importanți au fost realizați în ultimii ani, iar acest proces va continua. Ministrul s-a referit îndeosebi la adoptarea Codului educației, îmbunătățirea infrastructurii școlare, crearea instituțiilor specializate în evaluare a calității învîțămîntului.

„Ne propunem să asigurăm evaluări corecte la toate treptele de asigurare a educației, să creăm un sistem de motivare a cadrelor didactice, astfel încît să avem cei mai profesioniști profesori. Am reușit să asigurăm un cadru coerent de politici, proiecte de renovare a infrastructurii, am început revizuirea curriculei școlare”, a menționat Sandu.

La rîndul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a precizat că formațiunea sa are o viziune clară și resurse necesare pentru reformarea sistemului de educație. Politicianul s-a referit și la alegerile din 30 noiembrie.

„Moldova se află din nou la răscruce. Pe 30 noiembrie vom decide dacă mergem înainte ca o țară unită cu sate și orașe care cooperează sau vom permite unor forțe distructive să ne dezbine și să ne ducă înapoi, în trecut”, a precizat Filat.

Precizăm că la inițiativa Ministerului Educației, Legislativul a adoptat noul Cod al educației. Documentul a fost criticat de unii experți, care au opinat că proiectul va genera comercializarea sistemului de învățămînt și închiderea mai multor școli din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?