Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coaliţia "Control Civic - Alegeri 2014" a solicitat CEC-ului excluderea Partidului Comunist Reformator din cursa electorală

23 oct. 2014,, 11:00   Politică
5374 0
Foto: golos.md
Coaliţia "Control Civil - Alegeri 2014", s-a adresat la CEC cu solicitarea de a nu înregistra Partidul Comunist Reformator (PCRM) ca concurent electoral, deoarece acum este participantul unei şedinţe de judecată în care este contestat faptul înregistrării sale la Ministerul Justiţiei.

Reprezentantul organizaţiei, Nicolai Ţveatcov a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag" că membrii coaliţiei au dovezi că acesta a fost înregistrată cu o serie de încălcări grave ale legislaţiei în vigoare.

"Organizaţiile regionale au fost instituite fără respectarea normelor legii; în listele de partid sînt "suflete moarte"; sînt repetate numele membrilor partidului pentru a obţine numărul necesar de subsemnaţi pentru a se înregistra la Ministerul Justiţiei, etc.", a spus el.

Ţveatcov amintit că înregistrarea comuniştilor reformatori a fost contestată şi de Partidul Comuniştilor în legătură cu asemănarea cu simbolica concurenţilor, ceea ce va servi ca oportunitate de a induce în eroare alegătorii în ziua alegerilor.

"În buletinul de vot simbolul ocupă puţin loc pare practic identic la ambele partide, care se consideră comuniste. Această metodă, folosită de comuniştii reformatori, este un exemplu de utilizare a tehnologiilor murdare în campania electorală", a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?