X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova prețurile la benzină se vor reduce cu 50 de bani

21 oct. 2014,, 16:00   Economie
3005 0
Foto: gov.md
În Republica Moldova prețurile la benzină vor fi micșorate, pe parcursul săptămînii, cu circa 50 de bani per litru, informează NOI.md. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței de lucru, desfășurată la Guvern de conducerea Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor cu reprezentanții companiilor de pe piața produselor petroliere.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, a menționat că în cadrul întrevederii s-a vorbit despre aceea că, în ultimul timp, prețurile la petrol pe piețele internaționale s-au redus, însă prețurile la produsele petroliere în Moldova nu au fost micșorate.

Potrivit lui Andrian Candu, operatorii de pe piața produselor petroliere explică menținerea prețurilor la carburanți prin deprecierea leului în raport cu dolarul SUA. Totodată, petroliștii au fost de acord cu argumentele aduse de autorități potrivit cărora, reducerea prețurilor la produsele petroliere pe piețele internaționale a fost mai semnificativă, promițînd să micșoreze prețurile la benzină după epuizarea stocurilor de combustibil mai scump și procurarea carburanților la prețuri mai mici, stabilite pe piața mondială.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?