Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

SUA au livrat Moldovei un lot de mașini militare

21 oct. 2014,, 11:55   Societate
5917 5
Foto: point.md
Un lot de circa 50 de mașini militare de tip „hammer” a fost donat de Guvernul Statelor Unite Armatei Naționale a Republicii Moldova. Mașinile se află de cîteva zile în vama Albița, și urmează a fi introduse în țară, a confirmat pentru NOI.md surse din cadrul Ministerului Apărării.

Potrivit fostului ministru al Apărării Vitalie Marinuța, donația a fost făcută în cadrul programului de asistență din partea părții americane și este rezultatul negocierilor demarate încă în anul 2012. Marinuța a ținut să precizeze că toate cheltuielile legate de transportarea tehnicii au fost acoperite de asemenea prin intermediul unui program de asistență.

„La solicitarea noastră, au fost donate în jur de 50 de mașini blindate pentru transportarea personalului. Am trimis un grup de militari care a inspectat tehnica în Germania încă în 2013. Este o procedură standard, am venit cu această solicitare în scopul modernizării armatei. Această donație nu are nicio legătură cu criza din Ucraina”, a specificat Marinuța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?