Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Accident aviatic pe aeroportul Vnukovo din Moscova

21 oct. 2014,, 08:33   Externe
5368 3
Foto: agerpres.ro
Cel puţin cinci oameni au murit luni noapte la Moscova în urma unui accident de avion produs pe aeroportul din capitala Rusiei, potrivit „Russia Today”.

Într-o primă fază avionul Falcon 50 a încercat să decoleze însă în momentul în care acesta încă nu luase suficientă altitudine a lovit o maşină de deszăpezire pe aeroportul Vnukovo, din capitala Rusiei. Datorită impactului şi avariilor suferite pilotul aeronavei a decis să aterizeze urgenţă pe acelaşi aeroport.

Înainte de a reuşi să aterizeze, motorul avionului a fost cuprins de flăcări ceea ce dus la prăbuşirea aeronavei. Părţi ale avionului s-au împrăştiat pe o rază de 200 de metri, motorul fiind găsit la 50 de metri de locul unde Falconul 50 s-a prăbuşit.

Aparatul efectua o cursă Paris-Moscova. Patru dintre persoanele care au murit se aflau în avion, iar cel de-al cincilea este şoferul maşinii, potrivit AFP.

CEO-ul companiei franceze de petrol şi gaze Total, Christophe de Margerie, a fost printre cele cinci persoane care au murit în urma accidentului. Alte trei persoane din aeronavă era membri ai echipajului, tot cetăţeni francezi, potrivit „Russia Today”.
„O anchetă penală a fost deschisă penru încălcarea reglementărilor de siguranţă după o aeronavă s-a prăbuşit pe aeroportul Vnukovo din capitală (n.r. – Rusiei)”, a declarat un oficial din serviciile transport ruseşti, Tatyana Morozova, potrivit RIA Novosti.

Grupul Total a refuzat că comenteze informaţiile privind decesul lui Christophe de Margerie, însă reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a confirmat că trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total au murit în acest accident, relatează agenţia RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Anterior, 12 avioane nu au primit acordul pentru aterizare pe aeroportul Vnukovo fiind trimise să aterizeze pe alte aeroporturi din moscovite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?