X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

OMS: Virusul Ebola, deocamdată, nu ameninţă Moldova

18 oct. 2014,, 15:00   Societate
3441 0
Foto: trm.md
Directorul Regional al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, Zsuzsanna Jakab, se află la Chişinău într-o vizită oficială, pentru a se familiariza cu documentul „Politica Europeană Sănătate 2020”, relatează NOI.md.

Zsuzsanna Jakab a sosit la Chişinău pentru a înmîna lui Iurie Leancă premiul pentru aprobarea de către Guvernul Republicii Moldova a Legii privind controlul tutunului şi implicarea personală în îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei conform Convenţiei Cadru OMS de Control al Tutunului.

În cadrul vizitei sale oficiale Directorul Regional al Biroului Regional al OMS a susţinut în sala de conferinţe a Spitalului Clinic Republican un discurs adresat reprezentanţilor sistemului de sănătate, abordînd reformele recente din cadrul sistemului şi prevederile „Politicii Europene Sănătate 2020”.

În afară de aceasta, una din problemele, de care sînt preocupate nu numai Europa, ci Moldova, a fost răspîndirea virusului Ebola.

„Riscul apariţiei virusului Ebola în Moldova este minim. Au fost întreprinse toate măsurile necesare pentru depistarea precoce, iar în cazul infectării – pentru izolare. De asemenea, a fost acordat echipamentul necesar pentru personal medical. Totuşi, ţările europene trebuie să fie pregătite, iar sarcina autorităţilor constă în informarea populaţiei despre această maladie. Deja a început elaborarea a două vaccine pentru prevenirea maladiei”, a explicat Zsuzsanna Jakab.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?