Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Leancă a primit cea mai înaltă distincție a Organizației Mondiale a Sănătății (FOTO)

17 oct. 2014,, 14:50   Politică
2782 0
Foto: gov.md
Premierul Iurie Leancă a primit astăzi cea mai înaltă distincţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru realizările obţinute în domeniul controlului tutunului. Premiul, care reprezintă o medalie şi o diplomă de recunoştinţă, i-a fost oferit de către directorul regional pentru Europa al OMS, Zsuszanna Jakab, informează NOI.md.

Cei doi oficiali au convenit să continue colaborarea în domeniul ocrotirii sănătății. “Aţi reuşit să aveţi rezultate excelente şi aţi contribuit personal în plasarea problemei legate de controlul tutunului foarte sus pe agenda politică", a declarat oficialul european.

Menționăm că Iurie Leancă se numără printre cei 37 de premiaţi din întreaga lume, care s-au manifestat activ în domeniul controlului tutunului. Este vorba de reprezentanţi ai executivelor, instituţii sau organizaţii care au realizat progrese în lupta cu fumatul. Din regiunea europeană doar cinci persoane s-au ales cu această distincţie. Premiul se acordă din anul 1988.

Amintim că anul trecut, Guvernul Leancă a aprobat un proiect de lege care interzice fumatul în spaţiile publice închise şi semiînchise, la locul de muncă şi în transportul public şi introduce sancţiuni atît pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cît şi pentru fumători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?