Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Edward Snowden vă îndeamnă să nu mai folosiţi Facebook, Google şi Dropbox pe cît posibil

16 oct. 2014,, 00:15   Externe
4642 0
Foto: antena3.ro
Dacă e cineva care se pricepe la încălcarea intimităţii şi scandaluri legate de interceptări ale serviciilor secrete din SUA, acela e Edward Snowden. În cadrul unei videoconferinţe incluse în New Yorker Festival, Snowden a avut cîteva ponturi pentru cei care vor să îşi păstreze datele în siguranţă şi fără ca ochi scrutători să se uite peste ele.

Faimosul leakster a declarat că ar trebui să evităm Google, Facebook şi Dropox pe cît posibil. El a cerut şi o reforma de politicilor de guvernare şi a afirmat că atitudinea "oricum nu am nimic de ascuns" a cetăţenilor e păguboasa, deoarece anulează libertăţile persoanei. Snowden a ţinut să recomande şi softuri criptate şi a menţionat că nu e indicat să folosim aplicaţii şi servicii care nu au grijă de intimitatea utilizatorului.

Dropbox spre exemplu nu suportă criptare şi a fost recomandată alternativa SpiderOak. Nu e prima oară cînd controversatul fugar din SUA atacă Dropbox, ei răspunzîndu-i cu luni în urmă şi afirmînd să protejează informaţiile utilizatorilor. Facebook şi Google au fost numite de către el servicii periculoase, deşi am aflat si că securitatea lor s-a îmbunătăţit in ultima vreme. Şi mesajele text fără criptare sînt un lucru rău şi Snowden recomandă servicii ca RedPhone sau Silent Circle.

Ce părere aveţi despre aceste afirmaţii? Paranoia, inevitabilitate sau pur şi simplu nu ne pasă de drepturile noastre?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?