Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Germania le va ajuta producătorilor moldoveni să acceadă pe piața UE

15 oct. 2014,, 16:45   Economie
3315 1
Foto: peoplecheck.de
Germania este dispusă să ofere suport producătorilor din Republica Moldova în procesul de integrare pe piețele statelor din Uniunea Europeană, informează NOI.md. Potrivit Ministerului Economiei, declarația a fost făcută la Berlin de vicepreședintele fracțiunii Partidului Social Democrat din Bundestag, Axel Schafer, care este și membru al Comisiei parlamentare pentru cooperare economică, în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre situația politică din regiunea noastră, embargoul impus de Rusia la produsele moldovenești, cooperarea economică moldo-germană, situația economică din Republica Moldova și regiunea ei transnistreană, inclusiv chestiuni ce țin de securitatea energetică.

Un alt subiect abordat în cadrul acestei întîlniri s-a referit la etapele de aplicare a Acordului de asociere, incluzînd prevederile referitoare la Zona de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător (DCFTA). În acest context, Axel Schafer a anunțat că Germania este pregătită să-i ajute pe producătorii din Republica Moldova.

„Moldova beneficiază deja de DCFTA, fapt ce ne determină să asistăm producătorii din Republica Moldova în procesul de integrare pe piața Uniunii Europene. Vom oferi suport pentru ei sub formă de traininguri și contacte, astfel încît să-și poată ajusta producția la standardele europene și să beneficieze din plin de relația cu UE”, a declarat oficialul german.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?