Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Tiraspolul a aprobat un cod aerian al Transnistriei şi vrea să-şi deschidă un aeroport cu orice preţ

14 oct. 2014,, 13:30   Societate
5262 11
Foto: radiochisinau.md
Planurile Tiraspolului de a-şi deschide propriul aeroport contravin normelor internaţionale. O spune vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Oficialul a comentat mai multe acţiuni unilaterale ale administraţiei regiunii separatiste, odată cu intrarea în vigoare a aşa-numitului cod aerian al Transnistriei.

Vicepremierul pentru reintegarere spune că aeroportul din Tiraspol poate funcţiona numai cu acordul Chişinăului, care este parte legală la acorduri internaţionale în domeniul transportului aerian.

"Condiţiile în care regiunea transnitreană vede deschiderea aeroportului sunt inacceptabile pentru Republica Moldova şi sunt în totală disonanță cu regulile şi principiile dreptului internaţional. Poziţia respectivă a fost prezentată nu o dată celor de la Tiraspol, dar ei însistă cu iniţiativele unilaterale care nu au nicio şansă să fie acceptate", a spus Eugen Carpov.

Reluarea activităţii aeroportului este prevăzută de aşa-numitul cod aerian, adoptat acum două luni de administraţia regiunii separatiste a Moldovei.

Documentul mai prevede instituirea taxelor pentru folosirea spaţului aerian al regiunii, înregistrarea aeronavelor la Tiraspol şi pregătirea în stânga Nistrului a specialiştilor în domeniul aerian. Aerodromul din Tiraspol nu este funcţional de peste 20 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?