X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rosselhoznadzor face inspecţie în Moldova. Specialiştii vor verifica întreprinderile producătoare de carne

13 oct. 2014,, 10:00   Economie
3217 2
Foto: noi.md
Rosselhoznadzor face inspecţie în Moldova. O echipă de specialişti de la Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Moscova se află la Chişinău. Oficialii ruşi vor verifica, timp de patru zile, întreprinderile producătoare de carne din ţara noastră.

Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare din Rusia, specialiştii vor vizita întreprinderile care furnizează materie primă şi cele care asigură procesul de fabricare, dar şi instutuţiile responsabile de controlul producţiei. Asta în condiţiile în care, în luna iulie, Rosselhoznadzor a interzis importul de produse din carne din Moldova, pe motiv că nu ar corespunde normelor fitosanitare şi cerinţelor Uniunii Vamale.

În prezent, în Rusia este permisă doar livrarea carcaselor de porc, vită, oaie şi cal. Conform datelor statistice, anul trecut, ţara noastră a exportat animale vii şi produse animaliere în valoare totală de peste 37 de milioane de dolari. Mai mult de jumătate din sumă o reprezintă exportul în Rusia.

Aproximativ 13,6 milioane de dolari au provenit din exportul de carne de bovină, iar alte 2,6 milioane de dolari din produse lactate. Pe a treia poziţia de află carnea de ovină, din vînzarea căreia au fost obţinute 2,4 milioane de dolari.

Publika.md menţionează că în ultimii doi ani, autorităţile din Rusia au respins, în mai multe rînduri, produsele fabricate în Moldova. Pe lista mărfurilor interzise pe piaţa rusească se regăsesc vinurile, fructele şi conservele moldoveneşti. De fiecare dată, motivul invocat de autorităţile de la Moscova a fost că acestea nu corespund cerinţelor de calitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?