X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Cine sînt cei mai activi utilizatori de internet din Moldova

12 oct. 2014,, 10:30   Societate
3854 0
Foto: matvpratique.com
Managerii, studenții și reprezentanţii businessului mic sînt cei mai activi utilizatori de internet din Republica Moldova, arată datele unui studiu realizat de „Magenta Consulting”. În acest top se mai regăsesc angajații care își desfășoară activitatea la birou, inginerii, dar și casnicii, notează NOI.md.

Potrivit sondajului, 97% dintre studenții respondenți la sondaj au menționat că navighează pe internet zilnic. Același lucru e valabil și în cazul respondenților ce dețin afaceri mici – 83 la sută. „Internetul a devenit un instrument util pentru promovarea, mărirea numărului de clienți și creșterea vînzărilor”, menționează cercetătorii studiului. Casnicele de asemenea reprezintă o categorie importantă de utilizatori de internet, întrucît 61% dintre gospodine petrec zilnic cîteva ore pe internet.

Studiul mai arată că peste 50% dintre șomeri caută un serviciu anume în spațiul web. Tot aici pot fi găsiți și freelancerii – 56,1% dintre liberii profesioniști își expun ofertele de servicii pe internet. În cazul pensionarilor, rezultatele sondajului arată că 15% dintre ei își petrec timpul pe net, iar în cazul persoanelor de peste 70 de ani acest indicator scade pînă la 5%.

Potrivit Magenta Consulting, utilizarea internetului a devenit un obicei pentru mulți moldoveni, atît din zonele urbane, cît și rurale. Astfel, în acest an, marja de utilizare a internetului în sate a constituit 52%, față de 69 % în orașe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?