Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Rusia spune că Occidentul livrează arme în Ucraina, şi are şi dovezi

12 oct. 2014,, 02:30   Externe
4720 3
Foto: nbm.md
Rusia susţine că Occidentul alimentează Ucraina cu armament şi consilieri militari, iar ei au dovezile care demonstrează acest lucru, a declarat vineri preşedintele Comitetului pentru problem CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Sluţki.

"Avem dovezi incontestabile potrivit cărora mai multe state occidentale furnizează armament autorităţilor de la Kiev şi trimit în Ucraina consilieri militari", a afirmat Sluţki.

Sluţki a menţionat că mii de persoane au murit în urma confruntărilor armate din Ucraina, însă "conducerea statelor occidentale refuză să accepte acest adevăr şi ignoră îndemnurile Rusiei".

"Începând din momentul destabilizării situaţiei în Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană oferă Kievului o susţinere politică, financiară şi morală, care acum a crescut", a afirmat el.

În opinia oficialului rus, astfel de acţiuni sunt "inacceptabile şi subminează procesul de pace din estul Ucrainei, riscând să provoace un nou val de violenţe". Ucraina a acuzat Rusia că alimentează cu armament şi forţe trupele rebelilor din regiune separatistă a Ucrainei, în ciuda armistiţiului de la Minsk. Rusia a dezminţit acuzele aduse de autorităţile de la Kiev.

De asemenea, UE a impus sancţiuni Rusiei pentru criza din Ucraina. Între timp, Kievul şi forţele separatiste au încheiat un armistiţiu, care, potrivit Ucrainei, este în general respectat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?