Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

FMI a relatat cum poate fi redusă vulnerabilitatea economică a Moldovei

10 oct. 2014,, 12:30   Economie
2785 0
Foto: vkurse.ua
Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă Republicii Moldova să continue reformele structurale esențiale pentru stimularea potențialului de creștere economică și pentru reducerea vulnerabilităților, notează NOI.md.

Șeful Misiunii FMI pentru Moldova, Max Alier, a declarat după încheierea vizitei în țara noastră că reformele structurale vor contribui la asigurarea unor condiții pentru o creștere economică mai rapidă, sporirea competitivității economiei naționale, diversificarea producției exportate și a structurii exporturilor.

Max Alier a subliniat că este necesar de acordat o atenție deosebită următoarelor domenii: mediul de afaceri, dezvoltarea infrastructurii fizice, dezvoltarea resurselor umane și reforma administrației publice și a sistemului de asigurare socială. Potrivit oficialului FMI, reorientarea sistemului de învățămînt spre satisfacerea necesităților pieței muncii va juca un rol important în sporirea productivității, va contribui la crearea locurilor de muncă noi și la inversarea tendințelor migraționiste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?