X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Unioniştii îndeamnă Guvernul să dea o apreciere fermă agresiunii Rusiei în Ucraina

10 oct. 2014,, 11:15   Societate
3420 8
Foto: infotag.md
Mişcarea unionistă "Tinerii Moldovei" intenţionează vineri seara "să lanseze o provocare Guvernului".

Conform comunicatului organizaţiei, citat de agenţia "Infotag", cu acest scop, circa 300 de membri şi susţinători ai mişcării se vor aduna în faţa Guvernului şi vor "cere o atitudine fermă în privinţa agresiunii ruseşti din Ucraina şi a potenţialului pericol la care este expusă Republica Moldova odată cu înaintarea trupelor ruseşti în direcţia graniţelor sale".

Tinerii vor lăsa în faţa Guvernului, într-o cutie poştală improvizată, sute de scrisori cu mesaje pentru autorităţi, în care "îşi vor exprima viziunea lor cu privire la şansele de supravieţuire a Republicii Moldova ca stat independent, în actualul context geopolitic".

"Avînd în vedere comportamentul Moscovei din ultimul an şi ameninţările unor înalţi oficiali ruşi, care vizează securitatea energetică şi integritatea teritorială a statului nostru, singura soluţie viabilă pentru a asigura o dezvoltare normală şi liberă a societăţii noastre este integrarea în UE şi NATO prin intermediul Unirii cît mai rapide cu statul vecin şi frate – România", consideră liderul mişcării, Dinu Plîngău.

Potrivit lui, prin acţiunea lor, organizatorii tind "să sensibilizeze opinia publică şi să îi determine pe oamenii politici să ia măsuri de contracarare a ameninţării externe asupra suveranităţii Republicii Moldova, precum şi să îşi concentreze eforturile în direcţia singurei şanse de dezvoltare – integrarea în România".

Sîmbătă mişcarea organizează, pentru o taxă simbolică, deplasarea doritorilor la Bucureşti pentru a participa la "Marşul pentru Basarabia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?