X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Politicienii prezic alegeri anticipate

10 oct. 2014,, 11:00   Politică
5097 2

Foto: argumeni.md
„Pentru a avea alegeri libere şi corecte, sînt necesare cîteva condiţii: acces liber la cetăţeni, acces la mass-media pentru fiecare, acces liber la alt gen de resurse. Dar din start e clar că condiţiile sînt inegale. De aceea, cred că va fi o campanie mizerabilă, dură, ticăloasă”, a declarat în cadrul unui talk-show la postul de televiziune TV7 preşedintele Partidului “Acţiunea Democratică”, Mihai Godea, relatează NOI.md.

„Alegerile nu vor fi libere. Dar sper că la aceste alegeri, cetăţenii îi vor pedepsi pe acei politicieni care au fost la guvernare timp de 23 de ani. Trebuie să vină la putere cineva care să facă ceva, nu doar vorbe goale. Avem alegeri după alegeri, dar nimic nu se schimbă”, consideră preşedintele Partidului Comunist Reformator, Ruslan Popa.

Referindu-se la eventualele scenarii ce pot apărea după 30 noiembrie, preşedintele de onoare al PPCD, Iurie Roşca, şi-a expus opinia, potrivit căreia s-ar putea să avem alegeri anticipate.

“Se poate întîmpla un blocaj instituţional şi alegeri anticipate. Dacă majoritatea parlamentară de azi nu obţine majoritatea, este foarte probabil ca preşedintele republicii, să facă uz de dreptul său exclusiv de a nominaliza o candidatură la funcţia de prim-ministru, inacceptabilă pentru o altă majoritate parlamentară. Să repete această procedură de 3 ori şi să dizolve Parlamentul”, a precizat Roşca.

Victor Stepaniuc, preşedintele Partidului Popular Socialist din Moldova, s-a arătat convins că în prezent consolidarea cîtorva partide ar putea fi soluţia tuturor problemelor, “doar că pînă acum nu s-a găsit o posibilitate de a promova această idee. Nu văd o mobilizare a partidelor de opoziţie de astăzi împotriva regimului. Nici un partid politic nu are potenţial de resurse umane pentru a promova o guvernare competentă. Nu s-au găsit personalităţi cu experienţă, care să spună: haideţi să facem o coaliţie mare pentru Moldova, nu pentru Rusia sau Europa. Ceea ce ţine de alegeri anticipate, pot spune că, este un scenariu posibil în proporţie de 80%. Eu cred că vor fi încă multe surprize după scrutin”, susţine Stepaniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?