Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

„Concertino” la Chişinău: de la turneu la premiera unui disc nou (VIDEO)

9 oct. 2014,, 12:15   Societate
4417 0
Foto: noi.md
La 9 octombrie, în Sala cu Orgă va avea loc un concert al renumitului ansamblu moldovenesc de acordeonişti „Concertino”, relatează NOI.md.

Ansamblul condus de artistul emerit al Moldovei Eugeniu Negruţă îi invită la concert pe toţi amatorii acordeonului, fanii colectivului şi muzicienilor profesionişti. La spectacol va avea loc o premieră: vor fi prezentate melodiile de pe noul disc al colectivului în stil rock, jazz, folk moldovenesc şi muzică clasică în interpretare modernă.

„În timpul turneelor noastre am reuşit să înregistrăm un disc nou. Am fost în Elveţia, am susţinut un concert solo în Grecia, apoi am mers la Bucureşti. Şi iată că în sfîrşit am ajuns la Chişinău şi vom prezenta cu bucurie spectatorilor cele mai îndrăgite melodii de pe noul nostru disc”, a menţionat conducătorul acordeoniştilor Eugen Negruţa.

Alături de ansamblu, la spectacol va mai evolua un duet din Elveţia și cuplul de acordeonişti Sandra şi Marcus Fink.

„Ei sînt cei mai apropiaţi prieteni ai noştri. Ei sînt la Chişinău pentru a patra oară, dar pînă acum au emoţii înainte de concert”, rîde Eugeniu. „Totuşi, ei sînt aşi. Au o şcoală particulară în care predau, o editură a notelor pentru acordeoniști. La spectacol vom cînta împreună atît rock şi jazz, cît şi folk modern”.

Toţi cunosc că colectivul şi-a propus să revigoreze şi modernizeze cîntatul la acordeon.

„Încercăm să fim un colectiv unit şi trainic. Încă de la începutul activităţii noastre încercăm să readucem la viaţă acordeonul clasic în Moldova. De nenumărate ori am dovedit că la acordeon poate fi cîntată nu numai muzica populară, ci şi clasică, jazz, rock. Acordeonul nu este doar un instrument pentru petreceri, ci și unul foarte modern”, a explicat Negruţă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?