X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Descoperirea ce poate scăpa lumea de una din cele mai GRAVE boli

9 oct. 2014,, 02:30   Ştiinţă şi IT
8128 0
Foto: 1gb.ru
Oamenii de ştiinţă au descoperit că un vierme de mici dimensiuni, Caenorhabditis elegans (C. elegans), ar putea deţine secretul pentru a combate obezitatea într-un mod eficient.

Cercetătorii spun că o mutaţie genetică prezentă în ADN-ul acestui vierme îi permite acestuia să nu se îngraşe niciodată. Acea mutaţie ar putea să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să producă o pilulă care va permite oamenilor să mănânce oricât de multe dulciuri fără să ia deloc în greutate, informează dailymail.co.uk.

Savanţii, coordonaţi de Sean Curran, profesor la Davis School of Gerontology şi la Keck School of Medicine - asociate la Universitatea Southern California din Los Angeles - au găsit o nouă metodă de a combate obezitatea care acompaniază dietele bogate în glucide. Ei au descoperit o genă cu rol cheie, pentru care mai multe companii farmaceutice doresc deja să producă medicamente care vor avea rolul de a o activa la comandă.

"Dietele bogate în zaharuri primite de viermi erau echivalente cu dietele occidentale ale oamenilor", a spus profesorul Curran, referindu-se la dieta preferată a multor occidentali, caracterizată prin mari cantităţi de lipide şi de glucide, precum burgerii, cartofii prăjiţi şi băuturile carbogazoase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?