X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

La Chişinău au fost angajaţi doi din cei cinci judecători de la Curtea de Apel Bender

8 oct. 2014,, 11:50   Societate
4470 0
Foto: vnd12.ru
Doi din cinci judecători de la Curtea de Apel Bender, lichidată din cauza emiterii a multiple decizii dubioase, vor fi angajaţi la Chişinău. Decizia corespunzătoare a fost luată marţi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Membrul CSM, Teo Cîrnaţ, a relatat, pentru agenţia "Infotag", că " toţi judecătorii instanţei au dorit să-şi găsească un loc de muncă în capitală, contrar existenţei a 66 de locuri vacante în raioane".

"De ce nimeni nu doreşte să plece la Vulcăneşti, de exemplu? Prin voturile a opt din nouă membri ai CSM judecători ai Curţii de Apel Chişinău (CAC) au devenit Ion Druguş şi Svetlana Leu. Sînt unicul care a votat împotrivă, deoarece nu înţeleg cum judecătorul, care chiar şi doar bănuit de corupţie, îşi poate îndeplini obligaţiunile profesional. Ceilalţi trei – Nicolai Nogai (de repetate ori acuzat de emiterea verdictelor privind înstrăinarea acţiunilor băncilor moldoveneşti - "I"), Mihail Antonov şi Aurelia Parmalac trebuie să-şi găsească de lucru în afara Chişinăului. Sau vor fi concediaţi peste o săptămînă", a spus el.

Cîrnaţ a mai explicat că astăzi procurorul general, Corneliu Gurin, a încercat să intenteze dosare penale pe acţiunile ilegale a patru judecători, întreprinse în 2008.

"Care este sensul în întreprinderea unor astfel de acţiuni, cînd nimeni dintre aceşti judecători nu poate fi pedepsit pe nici un punct. Conform legii, termenul de prescripţie pe încălcările invocate constituie cinci ani. Termenul dat a expirat, iar Procuratura Generală la finele anului se grăbeşte să-şi demonstreze pseudo-activitatea în lupta cu judecătorii incompetenţi", consideră membrul CSM.

CSM a mai aprobat în funcţie un nou membru – Dorin Mustaţă, care anterior a activat ca magistrat al Judecătoriei Anenii Noi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?