Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Peste 30 de militari străini au încercat să intre ilegal în Moldova

7 oct. 2014,, 13:55   Societate
6845 6
Foto: tribuna.md
Consilierul președintelui Nicolae Timofti pe probleme de apărare și securitate națională, Alexei Barbăneagră, susține că peste 30 de militari au încercat să intre ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele trei luni. Informația a fost dezvăluită de Barbăneagră în urma ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, informează NOI.md.

Consilierul președintelui nu a precizat de ce naționalitate sînt militarii respectivi, însă a anunțat că aceștia au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău, în urma unor suspiciuni.

„Există riscuri evidente. În cazul de față, problemele ce țin de riscuri au fost examinate la mai multe ședințe. În ultimul timp au fost întoarse mai multe persoane de pe Aeroportul Chișinău, persoane care nu întrunesc condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova și sînt suspiciuni că aceștia sînt militari”, a relatat Barbăneagră.

Totuși, ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate s-a axat pe problema securității informaționale a țării. Potrivit consilierului președintelui, Republica Moldova nu are o concepție clară în domeniu, iar lacunele din legislație creează impedimente în asigurarea securității informaționale. Ministrul Tehnologiei Informației, Pavel Filip, a confirmat că în cadrul ședinței de astăzi au fost puse la punct măsurile de prevenire a unor eventuale riscuri cibernetice.

„Republica Moldova se află între două țări care sînt în topul celor 10 state cel mai des atacate în lume, România și Ucraina. Vorbim despre spargeri de conturi bancare, de baze de date, dar și furt de date cu caracter personal. Nu s-a întîmplat nimic grav, dar se lucrează pentru a preveni asemenea situații”, a precizat Filip.

Precizăm că în cadrul ședinței de astăzi au fost audiați șeful Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, procurorul general, Corneliu Gurin, și ministrul de interne, Dorin Recean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?