Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Ucraina solicită Moldovei anularea taxei ecologice percepute de la importatorii de bere şi sucuri

7 oct. 2014,, 11:15   Economie
5167 1
Foto: europalibera.org
Moldova şi Ucraina au discutat posibila anulare a taxei ecologice percepute de la importatorii de bere şi sucuri, relatează NOI.md. Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţului al Ucrainei, acest fapt a fost discutat la Kiev, în cadrul unei întrevederi dintre viceministrul Dezvoltării Economice al Ucrainei, reprezentantul comercial al Ucrainei Valeri Piatniţki și ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ion Stavilă.

Valeri Piatniţki a menţionat necesitatea intensificării dialogului bilateral între Moldova şi Ucraina, în contextul integrării europene. Totodată, el a specificat că partea ucraineană este mai mult interesată de soluţionarea problemei ce ţine de taxa ecologică, percepută de către Moldova de la produsele tetra-pak, de experienţa Moldovei în contextul introducerii de către ţările terţe a unor restricţii la exportul mărfurilor din Moldova, de schimbul de experienţă în ceea ce priveşte activitatea ulterioară în realizarea Acordului de asociere cu UE.

La rîndul său, Ion Stavilă a fost de acord că revigorarea dialogului bilateral va fi în favoarea ambelor ţări. „Și pe noi ne interesează chestiunile comerciale, avansarea pe calea integrării europene”, a reiterat el.

Ţinînd cont de viitoarele alegeri parlamentare, care urmează să aibă loc în ambele ţări, cu o diferenţă de aproape o lună, părţile au convenit să intensifice dialogul bilateral la începutul anului viitor pe calea organizării unor consultări la nivelul ministerelor economiei ale ambelor ţări, precum şi asupra desfăşurării şedinţei Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică în prima jumătate a anului 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?