X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ucraina: Poroșenko și Nuland au discutat despre aplicarea acordurilor de la Minsk

7 oct. 2014,, 10:30   Externe
4871 3
Foto: ruvr.ru
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, au discutat luni, în timpul întrevederii lor de la Kiev, despre stadiul de realizare a acordurilor de la Minsk privind reglementarea situației din Donbas, informează RIA Novosti și Unian.ua.

În mod concret, interlocutorii au subliniat necesitatea stabilirii unui control la granița cu Rusia. 'Șeful statului ucrainean a subliniat importanța reluării activității de către grănicerii ucraineni, implicării de experți ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cu o corespunzătoare dotare tehnică, în monitorizarea situației la punctele de trecere și pe linia de graniță', se spune în comunicatul publicat luni pe site-ul președinției ucrainene.

De asemenea, Poroșenko a subliniat importanța reluării livrărilor de gaz, de energie electrică și de produse alimentare în teritoriile estice ocupate de separatiști.

În afară de aceasta, președintele Ucrainei a mulțumit SUA 'pentru sprijinul foarte puternic acordat Ucrainei în drumul său spre libertate și democrație'.

La rîndul său, Nuland și-a exprimat speranța că în timpul vizitei efectuate de Poroșenko în SUA, liderul ucrainean a simțit sprijinul acordat de poporul american aspirațiilor ucrainenilor. 'Sperăm că ați simțit sprijinul pentru aspirația voastră la pace și la succes în oprirea războiului', a declarat subsecretarul de stat american, potrivit Unian.ua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?