Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Polonia, țara în care Jens Stoltenberg face prima sa vizită externă ca secretar general al NATO

6 oct. 2014,, 08:00   Externe
2831 0
Foto: vdmsti_ru
Noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, va începe luni o vizită în Polonia, aceasta fiind prima sa deplasare oficială în străinătate după preluarea, la 1 octombrie, a conducerii Alianței Nord-Atlantice de la danezul Anders Fogh Rasmussen, relatează DPA.

Fost premier al Norvegiei, Stoltenberg va avea întrevederi cu președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, cu noua șefă a guvernului polonez, Ewa Kopacz, cu ministrul apărării Tomasz Siemoniak și cu ministrul de externe Grzegorz Schetyna.

De asemenea, înaltul responsabil NATO va vizita baza aeriană de la Lask, unde militari NATO sunt implicați în operațiuni destinate să ofere noi asigurări statelor est-europene membre ale Alianței care se simt amenințate de Rusia.

O altă țară pe care Jens Stoltenberg intenționează să o viziteze în viitorul apropiat este Turcia, singurul stat majoritar musulman din NATO.

În urmă cu două zile, Stoltenberg a cerut o schimbare reală în acțiunile Rusiei și a afirmat că dorește o relație constructivă între o Alianță puternică și Moscova. ''Avem nevoie să vedem o schimbare reală în acțiunile Rusiei, o schimbare care să demonstreze respectarea de către Rusia a legislației internaționale'', a declarat fostul premier norvegian, în cadrul primei sale conferințe de presă la Bruxelles.

''Criza din Ucraina, provocată de intervenția militară a Rusiei, este o provocare majoră pentru securitatea euro-atlantică. NATO nu dorește o confruntare cu Rusia. Însă nu putem și nu vom face un compromis în ceea ce privește principiile pe care se bazează Alianța noastră și securitatea în Europa'', a adăugat noul secretar al NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?