X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Maia Sandu şi Iurie Leancă i-au decorat pe pedagogii anului (FOTO)

4 oct. 2014,, 11:15   Societate
7183 1
Foto: noi.md
Pe 3 octombrie, la Palatul Naţional a avut loc o adunare festivă dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt, în cadrul căreia au fost înmînate premii celor mai buni profesori, relatează NOI.md.

În ajunul sărbătorii Zilei Profesorului, la Palatul Naţional s-au adunat pedagogii din întreaga ţară pentru a-i onora pe cîştigătorii concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2014. Pentru titlul de cel mai bun pedagog al anului în trei categorii au concurat 53 de pretendenţi din diverse raioane ale Moldovei. Astfel, membrii comisiei de concurs au stabilit următorii cîştigători:

„Educatorul anului” – Maria Leşcu, educatoare la grădiniţa de copii nr.17 „Cheiţa de Aur” din Soroca;

„Învăţătorul anului” – Virginia Vangheli, învăţătoare la clasele primare la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Chişinău;

„Profesorul anului” – Ina Dumitraş, profesoară de limba şi literatura română la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi.

Cîştigătorii au fost premiaţi cu diplome de onoare din partea Ministerului Educației şi un premiu bănesc în valoare de 50 de mii de lei. Alţi 8 laureaţi au fost decoraţi cu diplome de merit şi seturi de cărţi de la editurile „Cartier” şi „Arc”.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, şi prim-ministrul Iurie Leancă, prezenţi la această manifestaţie solemnă, le-au adresat pedagogilor un mesaj de felicitare, specificînd că profesionismul pedagogilor şi calitatea procesului de instruire sînt factori de succes în educaţie.

„Doresc să le mulţumesc elevilor pentru acest premiu, deoarece copiii sînt reflexia noastră”, a mulţumit una dintre deținătoarele titlului „Pedagogul anului”.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?