X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Renato Usatîi a declarat că se teme pentru securitatea sa

3 oct. 2014,, 17:00   Politică
6347 8
Foto: ru1.md
Antreprenorul şi politicianul Renato Usatîi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că se teme pentru siguranţa sa. Potrivit agenţiei "Infotag", el a comunicat că a limitat ieşirile sale în stradă şi "nu-şi închipuie deocamdată cum vor fi organizate întrevederile sale cu populaţia în cadrul campaniei electorale".

"Acum circul cu un Mercedes blindat, iau alte măsuri de siguranţă. Recent, peste hotarele Moldovei a fost reţinut un intermediar cu care se purtau negocieri de angajare a unor asasini pentru înlăturarea mea", a spus Usatîi.

Potrivit lui, "negocierile au fost purtate de cunoscuţi politicieni din Moldova, care sînt interesaţi ca Usatîi să nu participe la alegeri".

"Cine la noi în Moldova sînt politicieni cunoscuţi... Pot fi număraţi pe degete. Am mai spus că nu este stilul lui Plahotniuc, dar uite Filat… Dar vreau să mă întîlnesc cu acest intermediar şi să vorbesc cu el. Pe lîngă comanda pentru Usatîi, el mai avea o comandă de jefuire a încasatorilor (în mai 2014, lîngă centrul comercial "Metro" a fost ucis şoferul, iar doi încasatori au fost răniţi - "I"). Mai tîrziu, unul dintre infractori, reţinut la Chişinău, a recunoscut că dacă ar fi comis mai devreme atacul asupra lui Usatîi, iar apoi asupra maşinii de încasat, scandalul ar fi fost mai mare. Această informaţie am primit-o de la ofiţerii patrioţi ai MAI. Bine că mai există astfel de oameni", a menţionat Usatîi.

El afirmă că cazul de atac asupra vieţii sale a fost oprit la MAI la ordinul personal al ministrului de interne, Dorin Recean.

"Cînd persoana arestată peste hotarele Moldovei va începe a vorbi, el va relata aşa chestii că lui Recean şi stăpînului său, Filat, nu le va plăcea. De asemenea, mai am cîteva surprize sub formă de materiale video şi documentele pe cîteva tranzacţii ale domnului Filat. Să se pregătească pentru publicarea acestora", a spus Usatîi.

Politicianul a propus cetăţenilor ca toată informaţia despre ameninţările la adresa lor, ca susţinători ai lui Renato Usatîi, sau la adresa sa personal să fie transmisă la numărul de telefon 022 027200 sau să scrie pe pagina sa din reţelele de socializare Facebook sau Odnoklassniki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?