X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Poroşenko: Relaţiile Ucrainei cu Moldova au caracter strategic

3 oct. 2014,, 13:30   Politică
3135 0
Foto: ruvr.ru
Relaţiile dintre Ucraina şi Moldova se dezvoltă dinamic şi poartă un caracter strategic. Afirmația a fost făcută ieri de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la întrevederea de la Kiev cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi premierul României, Victor Ponta.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul preşedintelui Ucrainei, Poroşenko a spus că ţara sa se mîndreşte cu faptul că concomitent cu Moldova pe 27 iunie a semnat Acordul de asociere cu UE.

El a mulţumit Moldova şi România pentru acordarea ajutorului în tratarea militarilor ucraineni, care au fost răniţi în cadrul operaţiunii antitero.

"Noi trebuie să ne coordonăm poziţiile atît în domeniul securităţii, cît şi în cooperare economică şi să folosim toate oportunităţile acordate de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană", a spus preşedintele, adăugînd că "România poate deveni o punte pentru Ucraina şi Moldova pe calea lor spre UE".

Victor Ponta și-a exprimat dorinţa de a ajuta Ucraina şi Moldova "să se folosească de experienţa pozitivă, precum şi să evite greşelile pe care le-a comis România pe calea spre UE".

"Credeţi-mă, va fi foarte greu de pregătit economia pînă la nivelul competitivităţii europene. Va fi foarte greu de păstrat locurile de muncă şi uzinele, care nu au fost modernizate din timpurile URSS. Dar pentru ca oamenii să înţeleagă pentru ce trebuie să meargă în Europa, trebuie realizate proiecte şi evenimente concrete. Declaraţiile sînt bune, dar cuvintele trebuie confirmate prin fapte", a declarat el.

Potrivit premierului român, dacă Ucraina, Moldova şi România vor fi împreună, ele vor deveni puternice.

Interlocutorii au convenit să folosească şi formatul trilateral pentru soluţionarea problemelor ce reprezintă interes comun, în particular, în domeniul energetic, cooperare transfrontalieră, precum şi în combaterea contrabandei şi circulaţiei ilegale a persoanelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?