Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Afacere” pe seama părinților la o grădiniță din Bălți

1 oct. 2014,, 17:20   Societate
5626 0
Foto: prinbrasov.com
Directoarea unei grădinițe din municipiul Bălți este acuzată de escrocherie. Oamenii legii au constatat că aceasta colecta lunar bani de la părinții copiilor care frecventează instituția, precum și de la angajații grădiniței, notează NOI.md.

Potrivit poliției, banii erau colectați pentru așa-zisul „fond al grădiniței”, iar mijloacele bănești erau folosite în scopuri personale. Femeia a fost reținută în flagrant de către angajații Inspectoratului de Poliție Bălți în timp ce primea 2600 de lei. Activitatea ilegală a femeii, de 54 de ani, a fost documentată în perioada lunilor mai-septembrie curent.

Forțele de ordine au mai stabilit că directoarea își influența subalternii să-i împrumute sume bănești și bijuterii din aur, pe unii chiar obligîndu-i să ia credite de la mai multe bănci comerciale din Bălți. Ulterior, creditele erau achitate de persoanele pe numele cărora erau perfectate, din frica să nu le fie sechestrate imobilele și bunurile puse în gaj.

În acest caz a fost intentat un dosar penal, iar femeia riscă o amendă în valoare de 20.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?