Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Populația va fi informată despre pericolul internetului

1 oct. 2014,, 15:30   Societate
2641 0
Foto: exclusivnews.ro
La 1 octombrie 2014, în incinta Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu și-a deschis lucrările Luna Securităţii Cibernetice, desfășurată în Moldova deja al treilea an consecutiv, relatează NOI.md.

Organizatorul evenimentului este Guvernul Moldovei, la inițiativa Centrului de Guvernare Electronică, în contextul Lunii Securităţii Cibernetice, desfăşurate în Uniunea Europeană. Timp de o lună se prevede examinarea chestiunilor ce ţin de securitatea cibernetică, schimbarea modului de percepere a societăţii în ceea ce ţine de pericolul cibernetic.

„Este necesar ca companiile private, structurile de stat şi alte organizaţii să implementeze strategii exacte de securizare în sfera on-line. Aceasta este responsabilitatea personală a fiecărui cetăţean, în special a părinţilor – adolescenţii au nevoie de educaţie şi în viaţa virtuală”, menţionează managerul Centrului de Guvernare Electronică Veaceslav Puşcaşu.

Directorul interimar al organizaţiei „La Strada” Daniela Misail-Nichitin şi-a planificat discuţii deschise cu părinţi.

Astfel, reamintim că Moldova este una dintre cele 30 de ţări partenere în Europa Centrală şi de Est, care va depune în comun cu UE eforturi pentru asigurarea securităţi cibernetice.

Cuvinte-cheie: Luna Securităţii Cibernetice, Biblioteca B.P. Haşdeu, Centrul de Guvernare Electronică


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?