Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: În lista electorală a PCRM ar putea apărea nume noi

1 oct. 2014,, 14:45   Politică
3955 0
Foto: arena.md
Analistul politic Vasile Croitoru prognozează că lista electorală a Partidului Comuniștilor va conține nume noi, cunoscute într-o măsură mai mică sau chiar deloc publicului larg. Potrivit analistului, așa-numitul grup al radicalilor nu se va mai regăsi printre candidații formațiunii la alegeri, ci doar cei mai fideli membri de partid, informează NOI.md.

În opinia lui Vasile Croitoru, în listă ar putea să se regăsească reprezentanți ai PCRM care s-au aflat la un moment dat în fruntea unor instituții publice și s-au retras de pe scena politică. Potrivit analistului, în aceste condiții, formațiunea va avea nevoie de o strategie pronunțată de PR pentru a promova noile figuri politice.

„PCRM trece printr-o criză a personalităților notorii. Cei care s-au situat pînă acum în prim-planul jocurilor politice sînt rebelii Grigore Petrenco, Mark Tkaciuk și Iurie Muntean. Aceștia cred că nu vor mai fi în listă. Lista va include și persoane noi de care nu prea am auzit sau care au fost la un moment în prim-planul vieții publice și care se vor reafirma. Per ansamblu, lista se va centra pe numele lui Vladimir Voronin, care se menține destul de bine în topul politicienilor cu cel mai mare rating, el a devenit practic un brand al PCRM, al stîngii politice”, a remarcat Croitoru.

În ceea ce privește noul slogan al partidului – „Doar comuniștii, doar Voronin”, analistul se arată convins că acest mesaj este destinat exclusiv alegătorilor PCRM și nu este în măsură să atragă indecișii sau votanții altor formațiuni, de exemplu.

„Ei mizează doar pe electoratul fidel al formațiunii. Sloganul se bazează pe faptul că eșichierul de stînga este practic monopolizat de comuniști. Mesajul îi va face pe alegători să-și amintească cu nostalgie de perioada guvernării comuniste ”, a precizat Croitoru.

Vladimir Voronin a anunțat recent că PCRM a optat pentru un slogan mai concis și mai clar, după ce anterior declarase că lozinca electorală se va axa pe ideea de înlăturare a corupției și mafiei de la guvernare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?