Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Absolvenții din Moldova au posibilitatea să devină studenți în Federația Rusă înainte de termen

1 oct. 2014,, 11:45   Societate
4330 0
Foto: econ.msu.ru
La 1 octombrie va începe înregistrarea participanților la olimpiada interregională a elevilor „Proba superioară”, organizată de Universitatea Naţională de Cercetări „Şcoala Superioară de Economie” din Moscova, în comun cu alte instituții de învățămînt superior. Olimpiada le oferă elevilor șansa de a-și testa cunoștințele și posibilitatea de a fi admis la studii pînă la începerea activității comisiei de primire.

La olimpiada „Proba superioară” sînt invitați elevii claselor 7-11 din Rusia, CSI și Țările Baltice. Pentru aceasta nu este nevoie să se meargă neapărat la Moscova, deoarece primul tur va avea loc de la distanță, prin internet. Elevul va primi testele după ce se va înregistra pe site-ul olimpiadei.

Cea de-a doua rundă se va desfășura deja pe loc, testarea se va face în peste 30 de orașe din Rusia, CSI și țările Baltice (lista orașelor va fi stabilită și publicată pe site-ul olymp.hse.ru după finalizarea primei etape).

În ultimii ani numărul participanților la olimpiada „Proba superioară” s-a apropiat de 40 de mii. Concursul se organizează pentru 16 discipline: orientalistică, design, jurnalism, limbi străine, informatică, istorii, istoria civilizațiilor mondiale, literatură, matematică, studii sociale, drept, psihologie, limba rusă, fizică, economie, electronică. Aproape toate disciplinele de la olimpiadă fac parte din proiectul Listei olimpiadelor pentru elevi pe anul școlar 2014/15, aprobat de Ministerul Educației și Științei al Rusiei. Absolvenții școlilor, care vor cîștiga olimpiada în ultimul an de studii, vor obține facilități la admiterea în instituțiile de învățămînt superior din Rusia.

Elevii selectați în urma „Concursurilor tinerilor”, organizate la Universitatea Naţională de Cercetări „Şcoala Superioară de Economie” la zece obiecte în octombrie-decembrie 2014, precum și cîștigătorii concursului ”Radiotelecomunicație” au posibilitatea să treacă direct în turul doi al olimpiadei ”Proba superioară”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?