X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

”Drumul vinului” va trece prin Mileștii Mici

30 sep. 2014,, 11:45   Societate
3751 0
Foto: redigo.ru
„Drumul vinului” ar putea trece prin raionul Ialoveni. Experții români și-au împărtășit experiența cu colegii de la Mileștii Mici în vederea atragerii fondurilor europene și dezvoltării ramurii, comunică NOI.md cu referire la Publika.md.

În România proiectul ”Drumul vinului” pentru prima oară a fost realizat cu succes în județul Prahova. Aici a fost renovată infrastructura în 18 localități. Pentru modernizarea a 28 de combinate vinicole Uniunea Europeană a alocat aproape 200 de milioane de euro. Pe aceeași cale ar putea merge și vinificatorii din raionul Ialoveni. Experții români sînt siguri de reuşită.

„Am convenit să lansăm aici acest proiect european – „Drumul Vinului”. Să venim cu toţi specialiştii noştri să ajutăm la modernizare. Dorim ca Ialovenii, respectiv Mileştii Mici, să devină capitala regiunilor vitivinicole europene în partea de răsărit a Europei”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Proiectul mai prevede și dezvoltarea turismului. „Nu ne vom orienta numai la punctele de prelucrare a strugurilor, dar vom încerca să asociem pe traseele respective restaurante bune, hoteluri, monumente istorice, biserici, mănăstiri”, a menționat președintele Consiliului Raional Ialoveni, Lilian Popescu.

„Vrem şi noi o ramură a viţei de vie, a «Drumul Vinului», deja bine pusă la punct, iar Mileştii Mici să aibă renume mondial. Să fie cel mai bun centru şi să primim cei mai buni oaspeţi”, a concluzionat primarul satului Mileștii Mici, Lilian Carmanu.

În raionul Ialoveni activează peste 10 vinării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?