Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Pentru cîteva zile Chişinăul a devenit centrul ţinuturilor europene

29 sep. 2014,, 17:20   Societate
3172 0
Foto: enews.md
La Chişinău se desfăşoară „Adunarea generală eurogeografică 2014”, comunică NOI.md.

Conducătorii organelor de cartografie, cadastrului şi relaţiilor funciare ale ţărilor europene s-au convocat în premieră la adunare în una din ţările din Europa de Est – Moldova. Peste 100 de participanţi ai forumului din peste 50 de ţări sînt convinşi că schimbul de informaţii geospaţiale va contribui la dezvoltarea ţărilor participante, subiectul principal al ordinii de zi fiind „Viitoarele tendinţe de dirijare cu informaţii geospaţiale în perspectiva urmatorilor zece ani”.

Secretarul general al Guvernului Moldovei Victor Bodiu a specificat în discursul de bun venit că datele geospaţiale constituie o componentă importantă pentru guvernul electronic, fiind o prioritate pentru executivul modern.

„În ultimii zece ani s-a produs o transformare semnificativă în domeniul dirijării informaţiei geospaţiale şi aplicării acestor date de către toate guvernele din lume. Aceasta, la rîndul său, ne permite să oferim cetăţenilor şi întreprinderilor cele mai moderne şi calitative servicii”, - a reamintit funcţionarul.

Bodiu a precizat că utilizarea unor asemenea date permite ministerelor să evite dublarea eforturilor şi resurselor, necesare pentru colectarea şi obţinerea informaţiei geospaţiale.

„În acest context Guvernul a iniţiat în anul 2010 transformarea conducerii electronice, iar în 2014 a fost lansat un program ambiţios de reformare a serviciilor de stat. Noi tindem să utilizăm tehnologiile digitale în vederea sporirii transparenţei şi eficienţei conducerii de stat, ceea ce ne va permite nu doar îmbunătăţirea serviciilor de stat, ci va contribui la combaterea corupţiei”, - a declarat Bodiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?