X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Poşta Moldovei şi Groupe La Poste (Franţa) au semnat un acord de cooperare

29 sep. 2014,, 17:30   Societate
3828 4
Foto: mtic.gov.md
Cetăţenii RM pot achita facturile prin intermediul smartphone-ului, datorită acordului semnat luni, la Chişinău, între Poşta Moldovei şi Groupe La Poste (Franţa).

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din RM a spus la ceremonia de semnare a acordului că acest serviciu va fi accesibil din 1 ianuarie 2015. Potrivit spuselor sale, costul proiectului a constituit 115 mii de euro, dintre care aportul Poşta Moldovei a constituit 40 mii de euro.

"Acesta este un proiect inovaţional în RM, ce prevede modernizarea serviciilor financiare şi implementarea Mobile Wallet Service ("Portmoneul mobil"). Persoana, prin intermediul aplicaţiei descărcate pe telefon, poate achita facturile, pentru aceasta nu va achita tarife suplimentare", a spus ministrul.

Pentru a pune bani în portmoneul electronic, aceştia trebuie transferaţi operatorului Poşta Moldovei.

"Acest fapt va simplifica achitarea facturilor, va economisi timp, deoarece facturile pot fi achitate atât la locul de muncă, cât şi de acasă. Pentru implementarea acestei tehnologii noi am avut nevoie de un partener puternic, cum este Groupe La Poste", a menţionat Filip.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Moldova, Pascal Vagogne, a spus că în ţara sa un astfel de serviciu există deja de mai bine de 8 ani, fiind accesibil atât pentru smartphone-uri, cât şi pentru alte gadgeturi.

"În prezent serviciile acordate de Internet sunt mai importante decât serviciile poştei. Luând în calcul acest fapt a şi fost elaborată această tehnologie. Suntem interesaţi de un parteneriat cu Moldova, deoarece în ţara Dumneavoastră sunt servicii Internet foarte bune. Este important şi faptul că Moldova este o ţară ce tinde la standardele europene şi Franţa este bucuroasă să ajute Moldova în asta", a subliniat ambasadorul.

Diplomatul francez a spus că de un astfel de "bancă virtuală" se folosesc peste 11 mil. de clienţi.

"În caz de succes, cel mai probabil, Poşta Moldovei şi Groupe La Poste se vor uni într-o companie, în care, în cel mai rău caz, cotele capitalului vor fi de 50:50", a conchis Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Moldova, Pascal Vagogne.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?