Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Două companii românești sînt dispuse să livreze gaze naturale Moldovei la un preț mai mic cu 20% decît Rusia

29 sep. 2014,, 16:15   Economie
5049 4
Foto: newslex.ru
Companiile românești „Romgaz” și „Petrom” sînt dispuse să livreze Republicii Moldova gaze naturale la un preț mai mic cu 20% decît Rusia, relatează NOI.md cu referire la presa de la București.

Companiile respective au înaintat cîte o ofertă companiei de stat „Energocom” din Republica Moldova pentru livrarea de gaze prin conducta Iași – Ungheni. Reprezentanții Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei din România au precizat că prețul din ofertele companiilor românești este cu 20% mai mic decît cel al gazelor rusești. Totodată, la etapa actuală România poate livra prin conducta Iași – Ungheni doar 14 mii de metri cubi de gaze naturale pe oră sau 3% din necesarul pentru Moldova. Gaze naturale mai ieftine din România vor putea primi doar locuitorii din raionul Ungheni.

Pentru a majora volumul livrărilor de gaze naturale din România în Moldova este necesar de construit conducta Ungheni – Chișinău și două stații de comprimare pe teritoriul României. Reprezentanții Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei din România au declarat că Bucureștiul va continua să încurajeze dezvoltarea infrastructurii energetice și interconectarea sistemului energetic din Republica Moldova cu cel din România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?