Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Duminică, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” cardiologii vor oferi consultații gratuite

28 sep. 2014,, 09:00   Societate
4772 0
Foto: mama.md
Pe parcursul Zilei Mondiale a Inimii, care va fi marcată duminică, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, orășenii și oaspeții capitalei vor putea beneficia de consultații gratuite din partea cardiologilor, relatează NOI.md cu referire la newsmoldova.md

Principalul medic cardiolog al țării, Eleonora Vataman, a comunicat că specialiștii vor răspunde la toate întrebările din domeniu și vor informa cetățenii despre riscurile de îmbolnăvire și metodele de prevenire. Toți doritorii își vor putea măsura tensiunea arterială.

„La eveniment, care se va desfășura sub sloganul „Să-ți menții inima sănătoasă”, vor participa companii farmaceutice, reprezentanți ai Institutului de Cardiologie, membri ai Asociației Cardiologilor. Au fost invitați și reprezentanți ai instituțiilor sportive”, a menționat Vataman.

Potrivit cardiologului, principalul element al evenimentului este informarea populației despre folosul alimentației sănătoase.

„Printre factorii de risc ai apariției bolilor cardiovasculare și ictusului se numără hipertensiunea arterială, nivelul înalt de holesterină și glucoză în sînge, consumul insuficient de fructe și legume, excesul de greutate, obezitatea și inerția fizică”, a amintit principalul medic cardiolog al țării.

Ziua Mondială a Inimii este cea mai mare campanie de informare pe plan mondial, la care participă peste 100 de țări. Campania a fost organizată pentru a informa populația despre faptul că bolile de inimă și ictusul ocupă locul întîi la capitolul mortalitate în lume.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, din cauza bolilor cardiovasculare, anual în lume mor pînă la 7,3 milioane de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?