X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Gherman: Următorul obiectiv al Moldovei este depunerea cererii de aderare la UE

26 sep. 2014,, 15:38   Politică
4633 6
Foto: noi.md
Ministrul de externe, Natalia Gherman, aflată în vizită la New York, a declarat că următorul obiectiv al Republicii Moldova constă în depunerea cererii de aderare la UE. Declarația a fost făcută în cadrul discursului susținut la tribuna ONU la cea de-a 69-a Adunare Generală a organizației, relatează NOI.md.

Șefa diplomației de la Chișinău a vorbit și despre necesitatea finalizării procesului de retragere de către Federația Rusă a forțelor militare și munițiilor din stînga Nistrului. Ministrul a reiterat importanța respectării principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

În încheierea alocuțiunii, oficialul a reiterat angajamentul țării noastre de a promova principiile fundamentale ale ONU, precum pacea, securitatea, supremația legii și dezvoltarea durabilă la nivel global. Textul integral al discursului susținut de ministrul Natalia Gherman poate fi accesat pe pagina oficială ONU.

Menționăm că Natalia Gherman a participat în această săptămînă la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU, desfășurată în SUA. Anterior, Gherman a purtat discuții și cu președintele SUA, Barack Obama.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?