Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

La finele vizitei în Moldova Lukașenko a inaugurat un centru comercial și a discutat cu diaspora belarusă

25 sep. 2014,, 18:15   Societate
5610 1
Foto: 1tvnet.ru
„Lansarea centrului comercial „Keramin” de întreprinderea moldo-belarusă în Chișinău reprezintă un exemplu al potențialului bilateral de cooperare reciproc avantajoasă între statele noastre”, a declarat președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, în cadrul ceremoniei de lansare a supermarketului, informează NOI.md.

La rîndul său, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a subliniat că „înalta calitate și designul modern al ceramicii belaruse au cîștigat încrederea și recunoștința multor cumpărători moldoveni”. „Doresc să-mi exprim întreaga gratitudine față de partea belarusă pentru investițiile făcute în țara noastră și pentru crearea de noi locuri de muncă”, a spus șeful statului.

Cei doi șefi de stat au avut, de asemenea, o întrevedere cu reprezentanții comunității belaruse din Republica Moldova, care i-au informat despre crearea la Chișinău a Centrului cultural belarus „Yanka Kupala”.

În după-amiaza acestei zile președintele Nicolae Timofti l-a condus pe Alexandr Lukașenko la Aeroportul Internațional Chișinău, unde cei doi șefi de stat au purtat convorbiri tête-à-tête.

Notă NOI.md: Centrul comercial „Keramin” ocupă o suprafață de 6000 metri pătrați. Schimburile comerciale ale întreprinderii moldo-belaruse în Moldova, în anul 2013, au însumat 4 milioane de dolari SUA, în anul 2014 – 5 milioane de dolari, iar pentru anul 2015 se preconizează că acestea vor atinge 10 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?