X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

PCRM: Sîntem martorii şi ostaticii unei situaţii fără precedent

25 sep. 2014,, 17:45   Politică
5362 3
Foto: moldova.org
„Parlamentul de legislatura a XIX-a nu mai este funcţional!” Declarația a fost făcută pe 25 septembrie de fracțiunea parlamentară a PCRM, care a condamnat atitudinea colegilor săi din coaliția de guvernare, comunică NOI.md.

În pofida faptului că împuternicirile actualului parlament sînt valabile pînă la alegerea noii componențe a corpului de deputați, începînd cu luna iulie a anului curent legislativul practic nu funcționează, se menționează în declarație.

„Am devenit martorii şi ostaticii unei situaţii fără precedent – Constituţia ţării şi legislaţia naţională sînt încălcate flagrant de către coaliţia de guvernare. Majoritatea parlamentară se eschivează de la exercitarea funcţiilor delegate de către cetăţeni”.

Comuniștii consideră că decizia Coaliției privind atribuirea Guvernului unor funcții legislative substituie menirea și importanța legislativului țării. „Acest lucru constituie o dovadă a faptului că actuala putere a degradat definitiv şi încearcă astfel să evite responsabilitatea în aceste momente critice pentru ţară”, afirmă deputații comuniști.

Fracțiunea PCRM consideră că ”actuala criză este o consecinţă a practicilor vicioase de partajare dubioasă a averilor şi proprietăţilor statului, a înţelegerilor secrete şi meschine de împărţire a funcţiilor importante, a cîrdăşiilor oligarhice, care sînt aplicate în ultimii cinci ani. Chiar din primele zile, partidele de la guvernare, care mai mult se asociază cu nişte grupări criminale organizate decît cu structuri politice, şi-au împărţit sferele de influenţă, au semnat acorduri antinaţionale care au îngenunchiat economia şi justiţia. Schemele criminale aplicate la nivel de stat şi protejate de cancelariile occidentale au îmbogăţit hoţii de la putere şi au adus Moldova în pragul falimentului şi dispariţiei de pe harta politică a lumii”.

Comuniștii au declarat că nu vor participa ”la realizarea scenariilor criminale prin care se fură ţara şi oamenii ei”. „Condamnăm decizia de azi a Coaliţiei şi sîntem convinşi că la viitoarele alegeri parlamentare poporul va taxa definitiv actualul regim oligarhic şi acesta va fi aruncat acolo unde merită”, se menționează în declarația fracțiunii PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?